Servis i održavanje

Da bi smo naše zajedničko poslovanje podigli na viši nivo, a u isto vrijeme svi izbjegli nepotrebne troškove i nepotrebno trošenje vremena, zajedno trebamo poštivati sljedeću proceduru slanja robe na servis.

Ukoliko se tokom eksploatacije uređaja dogodi kvar koji nije uzrokovan nepravilnim korištenjem uređaja i uređaj treba servisirati, molimo vas da provjerite dokumentaciju o ovlaštenom servisu koju ste dobili uz uređaj, te postupite u skladu s uputama ovlaštenog servisa.

Ukoliko se radi o kvarovima unutar garantnih rokova, što ne podrazumijeva kvarove nastale unutar 7 dana od preuzimanja pošiljke ili neispravnosti koje su utvrđene nakon samog preuzimanja pošiljke, kupac treba direktno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na garantnom listu.

Isti možete donijeti u najbliži servis ili kontaktirati naš pozivni centar na telefon +387 33 868 000 ili pismeno na e-mail servis@allied.ba ili prodaja@allied.ba.

Radno vrijeme telefonskih operatera je radnim danom od 8:00 do 22:00 sati. Subotom i nedjeljom od 10:00 do 22:00.

Uz uređaj je neophodno da imate originalni garantni list i kopiju računa. Uređaj adekvatno upakovati kako bi izbjegli eventualna oštećenja pri transportu, a najbolje u originalnom pakovanju i što kompletnije.

Uz uređaj napisati što detaljniji opis kvara. Ukoliko se kvar manifestuje poslije dužeg vremena rada, napisati koliko je vremena potrebno da se to desi. Također je poželjno navesti sve specifičnosti ukoliko kvar nije uobičajen. Pokušajte da izbjegnete kratke i nepotpune opise kvarova jer servis tako može doći u situaciju da kvar ne otkloni te vam vrati uređaj u istom stanju u kakvom ste ga i poslali. Budite što detaljniji u opisu.

Fizički oštećene komponente i uređaji koji nisu korišteni prema proizvođačkoj specifikaciji nemaju pravo na reklamaciju ili besplatan servis jer Prodavac nije odgovaran za ne saobraznost koja je nastala oštećenjem ili nestručnim rukovanjem, u tom slučaju rizik prelazi na kupca.

U slučaju fizičkog oštećenja nastalih od strane krajnjih korisnika, servis zahtijeva dijagnostiku. Ukoliko kupac odustane od popravke dužan je da sam reguliše sve troškove prema servisu. Takav vid dodatnih troškova ne snosi Prodavac.

Molimo Vas da se gore navedena procedura poštuje, jer je i u vašem i u našem interesu da se reklamacije i servis rješavaju u što je moguće kraćem roku.

Vjerojatno ste došli na ovaj opis jer je vaš uređaj pretrpio fizičko oštećenje.  Dopustite nam da vam ponudimo nekoliko savjeta pomoću kojih biste mogli spriječiti većinu uzroka fizičkog oštećenja:
  • Čuvajte uređaj od vanjskih utjecaja poput pritiska, vlage, djece, životinja, oštrih objekata…
  • Budite pažljivi sa svojim uređajem – svakako pročitajte i poštujte Ergonomske i sigurnosne smjernice isporučene u vašoj dokumentaciji.
  • Ukoliko korisnik ne preuzme uređaj u roku 15 dana od završetka servisa naplaćujemo skladištenje u iznosu od 1% tržišne vrijednosti za svaki dan skladištenja.
  • Za uređaje koji neće biti preuzeti u roku od 90 dana, a bez prethodnog dogovora o produženom čuvanju, ne odgovaramo.
U nastavku vam donosimo spisak ovlaštenih servisa za robu koju imamo u ponudi:
  • KimTec d.o.o. Poslovni centar 96-2, Vitez i Aleja Bosne Srebrene 34, Sarajevo – ovlašteni servis za Samsung, HP, Lenovo, AMD, Asus, WD, Kingston, MS Industrial, Benq, Panasonic, D-Link
  • CT Computers d.o.o. Džemala Bijedića bb, Sarajevo – ovlašteni servis za Acer, Gigabyte, Kingston, Intel, Seagate, Hitachi, APC, Metrologic, Lexmark , LG, Linksys
  • ASBIS d.o.o. Džemala Bijedića 162, Sarajevo – ovlašteni servis za Lenovo, IBM, Philips, Apple, Dell, TP-LINK, Ubiquity, Sandisk, Eaton, Logitech, Prestigio, Canyon
  • STANIĆ TRADE d.o.o. – SERVIS Nikole Šopa 37 Sarajevo – ovlašteni servis za LG, Toshiba, Daewoo, Philips, Axen
  • ASC Electronics d.o.o. Fra Anđela Zvizdovića bb, Unitic, Sarajevo – ovlašteni servis za LG, Nokia, Samsung, Siemens, Canon